Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Hoe te voorkomen!

15 juli 2021

Op het plat dak van uw dakkapel valt veel water tijdens een regenbui.  De afvoer hiervan is dus erg belangrijk!   Veel mensen staan stil bij de afvoer van de dakgoten maar vergeten echter dat dit ook bij de dakkapel van belang is. Een verstopping en daardoor een lekkage is erg vervelend en kan voorkomen worden door tijdig schoonmaken/controleren.

 

Onze dakkapellen worden na jaren dakbedekking gebruikt te hebben inmiddels allemaal bekleed met EPDM.  De EPDM ligt over de rand  tot voorkant Trespa waarna op de rand een daktrim/kraal is aangebracht. Het dak van de dakkapel vormt dus een bak waar het water zich op kan hopen. Een beetje water is niet erg maar op het moment dat de afvoeren afgesloten zijn door vuil ( bladeren/takjes,zand,stukjes plastic, vogelpoep of nestmateriaal) dan kan het water geen kant op en gaat het ophopen. Zeker met een harde bui kan dit dus zorgen voor lekkages.

 

Tip!!

Om problemen te voorkomen kunt een paar keer per jaar de dakkapel afvoer controleren/leegmaken.
Als u dan toch aan het controleren bent kijk dan ook even rond om te kijken of er beschadigde, kapotte dakpannen liggen. Ook dit kan lekkages voorkomen als u deze tijdig kunt vervangen.

Terug naar overzicht

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794