Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Een groot formaat dakkapel uit een stuk


Een groot formaat dakkapel uit een stuk.
Met één grote dakkapel drie kamers maken?

De opdracht

De opdracht

Deze zolder was al groot alleen doordat het dak erg schuin was en er twee spantbenen (dit zijn draagbalken van hout of ijzer die van beneden naar boven lopen) in de ruimte stonden was dit geen praktische zolder. Vandaar dat er de vraag was om er één grote dakkapel op te plaatsen over deze spantbenen. Bij het inmeten hebben we rekening gehouden met de vergunningsvrije regels en dat de spantbenen achter de beide blinde stukken in het kunststof kozijn vallen. Na het plaatsen van de dakkapel zou een timmerman de spantbenen in de wanden weg laten vallen en de wanden aansluiten tegen de blinde stukken. Zo konden er drie kamers gemaakt worden.

Nadat we de opdracht hadden gekregen is de dakkapel in productie genomen. Op de afgesproken dag zijn wij de dakkapel gaan plaatsen. Om 8.00 gestart en om 10.30 zou de kraan komen dus voor die tijd hadden wij alles opengemaakt en de constructie in orde gemaakt zodat er daadwerkelijk om 10.30 geplaatst kon worden. Voor het zetten van de dakkapel hebben we ook nog wat aftimmer materiaal van de timmerman naar boven gehesen.
Na de hijswerkzaamheden konden alle aansluitingen met het dak gemaakt worden. Als laatste hebben we het dubbel glas geplaatst.

De keuze

Deze dakkapel is onderhoudsvrij. Het boeideel is bekleed met Trespa antraciet ral 7016 de zijwangen zij bekleed met keralit rabat delen ook in de kleur antraciet. Rondom is een overstek van 10 cm gemaakt.

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794