Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Familie Janssen

Het plan was om 3 slaapkamers van meer licht en ruimte te voorzien. Daarnaast moesten de dakkapellen passen bij de stijl van de woning. In dit geval een boerderette-stijl.

De opdracht

De opdracht

Deze klant was zich aan het oriënteren om 3 slaapkamers van meer licht en ruimte te voorzien. Zij bezochten onze showroom (werkplaats) om zich te oriënteren. De vraag was of er dakkapellen geplaatst konden worden die bij de stijl van de woning zouden passen. Dit hoefde niet perse een grote dakkapel te worden. Het verzoek was dat het  mooi bij de woning zou passen en iedere kamer zou dan een eigen dakkapel moeten krijgen. We bekeken de foto's die ze bij zich hadden van hun woning en bespraken de mogelijkheden. Nadat we bij een idee gekomen waren, maakte we een afspraak om op locatie in te gaan meten.

Het ging dus om 3 slaapkamers waar een dakkapel op moest Het idee was om de dakkapellen te verdelen over het dakvlak van de woning, de maten even groot en symmetrisch op het dak. Tevens ook kijkend naar de binnenkant, dat de kamers genoeg rendement hadden door de dakkapel. Om de uitstraling van de dakkapellen passend bij de woning te maken hebben we na overleg, een kunststof kozijn gekozen met de uitstraling van een houten kozijn. De zijwangen hebben we bekleed met zink en op het boeideel zit een sierlijst met zinken kraal. 

Nadat we de opdracht hadden gekregen zijn we de dakkapellen gaan maken in onze hal en hebben we een dag afgesproken om de dakkapellen te gaan plaatsen. Op deze dag namen we de dakkapellen zelf mee op een aanhanger. We zijn gestart om 8:00u. met het open maken van het dak en het aanpassen van de constructie. Om 10:30u. konden we de dakkapellen plaatsen met de kraan. Toen de dakkapellen erop stonden zijn we begonnen met het maken van de aansluitingen met het dak en het zetten van dubbel glas. Rond 14:00u. hebben we de werkzaamheden afgerond en zijn we met het overgebleven afval terug naar onze werkplaats gereden.

De Keuze

Deze dakkapellen zijn onderhoudsvrij. De zijwangen zijn bekleed met zink. Het boeideel is Trespa Ral 9001 met een sierlijst. Daarop is een zinken kraal gemonteerd.Het kozijn is ook van kunststof Ral 9001 met houtlook uitstraling. Op deze dakkapellen zijn ook rolluiken gemonteerd, deze worden in de overstek gebouwd. De rolluiken zijn in dit geval te bedienen met een band.

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794