Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Familie Witlox en familie van Rijn

Tegelijk een dakkapel laten plaatsen samen met je buren is een voordelige opties.

Ondanks verschillende wensen toch een mooie uitstraling.

De opdracht

Familie Witlox is enige tijd geleden bij ons in de showroom gekomen met de wens voor een dakkapel.  Samen met de hun zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden die er op dit moment zijn.  Na een prijsindicatie meegegeven te hebben zijn we kort daarna bij de familie thuis gaan inmeten.  Inmeten op locatie is altijd noodzakelijk. De schuinte zal dan immers opgemeten worden maar ook kijken onze jongens naar andere factoren. Ook kunnen we soms nieuwe inzichten brengen of de klant op een nieuw idee brengen. Zo kwamen we op het idee om een blind gedeelte onder het kozijn te maken. Fam Witlox kon de extra ruimte naar voren goed gebruiken i.v.m de indeling van de zolder.

Na deze in meting bleek dat ook hun buren, familie van Rijn wel interesse hadden in een dakkapel. Een voordelige optie, wanneer de dakkapellen op dezelfde dag geplaatst kunnen worden hoeft er immers maar 1 keer een kraan te komen.
Het samen plaatsen hoeft niet te betekenen dat u het samen helemaal eens moet zijn over uitstraling, formaat etc.  De dakkapellen van familie Witlox en familie van Rijn zijn hier een leuk voorbeeld van. 

De lengte van een dakkapel is niet de enige factor die ervoor zorgt dat de ruimte winst maximaal is. U kunt op de foto`s al zien dat de dakkapel van familie Witlox onder de dakkapel een extra blind stuk heeft.  Aan de buitenzijde valt dit nauwelijks op maar binnen levert het veel winst naar voren op.  Een keuze die de klant in samenspraak met onze jongens kan maken. 

De keuze

Bij het plaatsen hebben we de dak hoogte van beide dakkapellen gelijk gehouden zodat er een lijn in zit, alleen de dakkapel met het blinde stuk gaat verder naar voren. Deze dakkapellen zijn onderhoudsvrij. De kozijnen van beide dakkapellen zijn van kunststof in de Ral kleur 9001. De linker dakkapel heeft op de zijwangen Potdeksel, kleur donker/groen Ral. 6009. De rechter dakkapel heeft ook potdeksel op de zijwangen, dit samen met het boeideel in de kleur. antraciet Ral. 7016. Ook heeft deze dakkapel in ingebouwd rolluik voorzien van zowel band als motorbediening) 

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794