Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Achteraf een dakkapel plaatsen op een nieuwbouwwoning met scharnierdak.

Nadat de nieuwbouwwoning van fam. Janssen was opgeleverd hebben wij er 2 dakkapellen geplaatst. Beide volledig onderhoudsvrij.

De Opdracht

De Opdracht

Fam. Janssen kwam op zaterdag ergens tussen 12:00 en 16:00 uur als onze showroom (werkplaats) geopend is met een vraag naar ons toe. Ze hadden een nieuwbouwwoning gekocht en of hier na oplevering een dakkapel op geplaatst kon worden. Het dak was ook nog een scharnierdak (klapdak). Wij gaven aan dat dit zeker mogelijk was maar wel met de juiste constructieoplossing in verband met het schanierdak.

We zijn een keer gaan inmeten bij de familie thuis toen er een kijkmiddag was bij het bouwproject. De daken lagen er toen ook net op en zo konden we alle maten opnemen. Het op tijd inmeten was ook nodig om dan de dakkapellen direct te kunnen plaatsen na oplevering van de woning. Na de gemaakte offerte en het gekregen akkoord konden de dakkapellen prefab gemaakt worden in onze hal. Het plaatsen kon na oplevering van de woning in een dag worden gedaan.

Na het plaatsen hadden we nog wat uitleg gegeven over de gekozen opties. Daarna kon er genoten worden van de nieuwe ruimte.

De keuze

Deze dakkapellen zijn van kunststof materialen gemaakt. Hier is Trespa gebruikt in de kleur Ral. 9001. In de overstek is een screen ingebouwd, deze zijn motorbediend. De overstek heeft ook een grotere maat, standaard is deze 10 cm maar hier is gekozen voor 25 cm. Dit om onze dakkapel op de al geplaatste dakkapel door de aannemer te laten lijken. Op het boeideel is een Roval kraal gemonteerd. Het 18 ponds lood rondom de dakkapel is in de pannen geklopt.

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794