Elke zaterdag kijkmiddag! Klik hier

Over onze dakkapellen (materialen)

Met  een dakkapel krijgt u er een mooie, nieuwe ruimte bij.  Daar wilt u natuurlijk lang en probleemloos gebruik van kunnen maken. Door onze 25 jaar ervaring weten we welke materialen zich door de jaren heen hebben bewezen. De materialen die hieronder beschreven worden zitten standaard op al onze dakkapellen en zijn van hoge kwaliteit vandaar onze 15 jaar garantie. Uiteraard kun u elke dakkapel uitbreiden met verschillende opties.

Kunststof materialen

Waarom een kunststof dakkapel? Als u kiest voor kunststof materialen, heeft u geen onderhoud meer u hoeft dus niet elke 5 jaar een schilder in te huren. Prijstechnisch is een kunststof dakkapel dan ook goedkoper.
De kunststof materialen die we gebruiken zijn volkern plaatmateriaal (trespa) of keralit kunststof materialen. De trespa plaat verlijmen we volledig, dus geen schroeven in het zicht. Dit voor een sterker en fraaier geheel. De Trespa of de keralit materialen worden geventileerd aangebracht.

Het kunststof kozijn is van het merk Rehau. Er is keuze uit een vlak profiel 70mm of verdiept profiel 115mm. Dankzij de robuuste staalversterking in het profiel krijgt u stevige raamelementen. Het kozijn heeft ook een hoger isolatie vermogen dan een houten kozijn.

Kunststof-materialen-van-een-dakkapel

Isolatie in de dakkapel

Isolatie in de zijwangen is een pir plaat van 100mm dik van Unilin met een rc waarde van 5.04. Met aan de binnenzijde een dampdichte folie en aan de buitenzijde een damp open folie. Dit voor een langere levensduur van de dakkapel.

Op het platdak gebruiken we een pir plaat van 100mm dik van het merk Unilin, deze heeft een RC-waarde van 5.04. Deze isolatie komt op de balklaag te liggen in plaats van tussen de balken dit noemt men ook wel een warm dak constructie. Zo is de dakkapel nog beter geisoleerd. Ook komt hier een dampdichte folie onder de isolatie plaat. De dakbedekking kan rechtstreeks op de isolatie.

pir-isolatie-op-onze-dakkapellen

Alle kozijnen worden standaard voorzien van dubbel glas HR++.

Dakbedekking op onze dakkapellen 

Al onze dakkapellen zijn altijd voorzien van een platdak, schuine daken zijn binnen onze prefab werkwijze namelijk niet te maken. Wij voorzien het dakkapel van Firestone Rubbergard EPDM dakbedekking. Deze kunststof dakbedekking heeft als voordeel dat het uv bestendig is en heeft daardoor een levensduur van 50 jaar. Het zal uit één stuk worden aangebracht dus geen kans op lekkages. Bovendien is het milieuvriendelijk.

Epdm-dakbedekking

Het lood rondom de dakkapel is standaard 18 ponds lood.

doorsnede-dakkapel

 

Heeft u vragen
of wilt u advies?

Bel ons gerust! 073 503 3794